Възмутени от безчовечното изказване и бруталната липса на разкаяние у вицепремиера Валери Симеонов варненци поискаха оставката му, както и той по никакъв начин да не участва в управлението.

Пред rns младите хора споделиха, че са много обидени от думите на заместник министър-председателя. Според тях исканата оставка е заради срама, който изпитва всеки нормален българин от неадекватното поведение на вицепремиера. Заради системни обиди към членове на обществото и използване на езика на омразата. Заради това, че превърна думата „патриот“ в обида.

Според тях е недопустимо този човек да продължава да представлява българския народ и настояват за незабавна оставка.

4
3
2 1

До момента управляващите демонстрират пълно безсилие към безпардонната циничност в изявлението на Симеонов.

1 2

Валери Симеонов категорично заяви, че не се чувства виновен за това, че е „казал истината“ и категорично отказа да подаде оставката си.

Междувременно парламентарният лидер на Обединени патриоти – Волен Сидеров, за пореден път поиска оставката на Симеонов. Според него вицепремиерът продължава да държи като заложник на личните си интереси правителството.

Премиерът обясни, че не може да иска оставката на Симеонов, защото руши структурата на коалицията и трябвало патриотите сами да вземат решение.

Красимир Каракачанов, който се вживява с синя каска, заяви, че свиква утре на съвет двамата лидери на патриотите.

rns