Километрична опашка се образува в двете посоки на бул. „Хр. Ботев“ и тази вечер след 19 ч. заради протест на живеещите на ул. „Букет“, които настояват най-после да бъде асфалтирана улицата им и ВиК да им даде водомери. От община Варна и от водоснабдителното дружество едновременно ослепяха и онемяха.

Припомняме, че след многократни писма и предупреждение за протест, живеещите на улица „Букет“ от вчера блокират околовръстното. Те настояват улицата им да не бъде използвана като касичка за крадене на общински пари. Според тях през последните години варненските данъкоплатци са платили над 80 000 лв. за очъкаляване на улицата им, а след това и за събиране на чакъла от околовръстното, където го свалят дъждовете. Отделно, след като сами, за своя сметка изградили ВиК-инсталацията на улицата, бил поставен един водомер. Водоснабдителното дружество твърдяло, че така му е по-лесно да отчита потреблението, отколкото да отчита водомери от всички къщи.

2 7 9

След втория ден на протести, който създава изключителни затруднения за ползващите околовръстното, няма никакви признаци в общината и във ВиК да има живи индивиди.

Протестиращите, които вчера чрез медиите се извиниха на варненци за притеснението, са категорични, че след утрешния празник, ще продължат с акцията докато се спре порочната практика на двете институции.

RNS