Кметът на Община Добричка – Соня Георгиева, ще ме уволни от работа, защото съм мюсюлманин. Ще назначи на мое място пенсиониран полицай от друго село. Ще го направи, въпреки подписката, в която съселяните ми настояват аз да остана кметски наместник.

Това заяви пред електронно издание rns настоящият кмет на добричкото село Сливенци – Рубиян Исмаил.

По повод скандалните обвинения и въпросите, които зададохме на Соня Георгиева, тя отговори, че законът й дава право да решава кой да бъде начело на селото.

Ето упреците на Румиян Исмаил:

„Кмет съм на родното си село Сливенци. Тук съм израсъм и съм отгледал децата си. По време на моя мандат оправих четирите главни улици на селото.

сливенци сливенци сливенци

По моя инициатива и след мои усилия, бе направена и положена паметна плоча на хората от селото, които са отвлечени от Сливенци през 1916-1917 година от румънските окупатори при опита им да обезбългарят Добруджа. Всички са загинали в Молдова. Те са от различни етноси. Ние обаче, помним и се прекланяме пред жертвите.

сливенци

В селото работи детска градина. Ремонтираме я и поддържаме площите около нея.

сливенци сливенци сливенци сливенци

Не случайно 71 души от 95-имата гласували на последните избори през есента са направили подписка в моя подкрепа. Те настояват аз да остана кметски наместник, след промените в закона, които наложиха населените места с под 350 души живущи да имат наместници, а не да избират кметове.

Проблемите ми със Соня Георгиева тръгнаха от това, че аз дарих на мюфтийството свой парцел, в който да бъде изградена джамия. Имаме си настоятелство и хората искат да има джамия. Лошо ли е това?

На мое място Соня Георгиева ще назначи настоящия портиер в Община Добричка. Христо Христов е пенсионер от МВР. Той е от друго село – Овчарово. Имам доказателства как той е излъгал възрастен човек да го регистрира като живеещ в дома му. Казал му – аз ще ти осигуря наблюдение от полицията, да нямаш проблем с крадци, ако се съгласиш да пишем, че живея у вас. Сами преценете за какъв човек става въпрос, след като лъже. Настоящата регистрация не е вписана в книгата на селото.

Не мога да разбера каква е целта на Соня Георгиева. Да, тя и Христо Христов са съпартийци – от БСП. Аз съм от ГЕРБ. Не може да потъпка закони и волята на хората от Сливенци, за да назначава другоселци пенсионери.“

След скандалните упреци на Румиян Исмаил изпратихме въпроси до кмета Соня Георгиева, в които попитахме отговаря ли на истината твърдението, че в понеделник тя ще отстрани кмета на село Сливенци.

соня георгиева, https://pronewsdobrich.bg
СНИМКА pronewsdobrich

И още:

Ако отговорът на първия ми въпрос е „Да“, бих желала да науча още:
– с какви мотиви отстранявате кмета на с. Сливенци
– на какво основание го правите
– знаете ли, че съселяните му са подготвили подписка, в която се настоява той да бъде оставен за кметски наместник
– вярно ли е, че сте подготвила за мястото му Христо Христов – пенсионер от МВР, до сега – портиер в Община Добричка
– партийна ли е тази промяна и не разполага ли БСП с млад и образован кадър за кметски наместник
– как се грижите за бъдещето на селото, след като предпочитате пенсионер, пред млад човек
– в какви лични, партийни и служебни отношения сте с Христо Христов и поради какви негови качества сте го избрала за кметски наместник
– в какви отношения сте с настоящия изпълняващ длъжността кмет на Сливенци и повлияни ли са те от факта, че е дарил свой имот за построяване на джамия
– Вие самата имате ли намерение в управленския Ви мандат да построите църква, например
Въпреки предварителната ни благодарност за точните и своевременни отговори, това, което получихме не бе нито точно, нито своевременно.
соня георгиева, сливенци
Отново благодарим на Соня Георгиева за разясняването на закона. Не благодарим за преценката й, че имаме нужда от законодателно ограмотяване и тя ще бъде учителят.
сливенци
Казано накратко – Соня Георгиева заявява в отговор на 10 поставени й от нас въпроса, че тя има право по закон да прави каквото си иска. Което, без обяснения защо го прави, е повече от подозрително в много отношения, включително и етични – спрямо избиратели и журналисти.
Припомняме, че Соня Георгиева стана кмет на Община Добричка на последните местни избори. Столетната партия и в Добрич се тресе от раздори заради лични интереси. Преди дни четирима общински съветници бяха изключени от БСП заради работа в полза на ДПС.
Соня Георгиева е под крилото на депутата Красимир Янков – самият той от Стара Загора, депутат от Варна, настоящ – от Добрич.
Най-малкото, което бе установено за партиеца Красимир Янков във Варна е, че е плащал таксата за охраната на апартамента си с партийни пари.
http://rns.bg/%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d1%8f%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%89%d0%b0%d0%bb-%d1%81%d0%be%d1%82-%d0%b0-%d0%b2-%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b0/
Мнозина добруджанци негодуват, че БСП системно плаща за депутати в Добрич хора, които нямат нищо общо с региона. Доколко през последните 3 г. Красимир Янков е станал съпричастен към проблемите на избирателите си, на които по закон би трябвало да служи, е фактът, че в централата на БСП-Добрич, нямат спомен народният представител да е имал приемна с граждани. През последните години той е меко казано в 9-а глуха в столетната партия, но продължава да е един от вечните кандидати за лидерския пост.
янков и ставрева
След безбройните каши, които забърка протежето на Красимир Янков – кметът на Каварна – Нина Ставрева – всичките в ущърб на местните хора, успяла да „заработи“ близо 4 млн.лв. дългове на общината, ще е чудо, ако следващият му близък кмет – Соня Георгиева, е много по-различна.