С 6,5 млн. лв. до 15 август т.г. ще бъдат обновени части от 6 основни улици в Добрич. Ще бъдат подменени напълно бордюрите, тротоарите, осветлението, асфалтовото покритие и ще бъдат облагородени 5 междублокови пространства. След като подменихме водопреносната мрежа, това е поредната голяма стъпка за благоустрояването на градската среда в тези райони.

Това заяви Йордан Йорданов – кмет на Добрич, по време на презентацията на едноименния проект днес.

По него строителните дейности ще започнат в първия работен ден след празниците.

10-1

Защитеният през 2014 г. проект и е изцяло безвъзмездно финансиран от ЕС по оперативна програма „Региони в растеж“, е съфинансиран от държавата с 15%, каквато е стандартната практика.

10

Шестте обекта са улиците „Св. св. Кирил и Методий“, „Теменуга“, „Детелина“, „Георги Кирков“, „Стоян Михайловски“ и „Максим Горки“.

Строителните фирми, които ще работят по проекта са софийската „Хидрострой“ АД, „Пътно строителство“ АД – Добрич, ДЗЗД „Строителство 2018“ – Варна, в което са „Автомагистрали“ ЕАД и „Инжстройинжинеринг“ ЕООД, „Инфра Експорт“ ЕООД, „Климатроник“ ЕООД – Сф и „Маридел 2012“ ЕООД. Строителният контрол е поверен на „ЕСМ“ ЕООД, уточни ръководителят на проекта инж. Николай Колев. Той подчерта, че всички изброени фирми са отговаряли на условията за участие в обществената поръчка по проекта и са спечелили дейностите по облагородяването на градската среда.

Picture1

rns