В разгара на лятото и посредата на съботния ден бетоновози посрещат плажуващите в Каварна. На пясъка е накована дъсчена пътека, а общината традиционно е оставила недадената на концесия част от плажа да затъне в боклуци и бурени.

За това алармираха каварненци и гостите им, решили да прекарат уйкенда в малкото морско градче.

Ето какво разказаха те:

„Дойдоха ни гости от вътрешността на страната. Логично е да искат да отидат на плаж. Засрамихме се като домакини от това, на което станахме свидетели.

На входа на плажа ни посрещна бетоновоз.

бетоновоз каварна

Шумът от него и от строителните машини е меко казано неуместен както за времето, така за мястото. Забраната за строителството по Черноморието би трябвало да е влязла в сила поне преди 2 седмици. При това на национално ниво. Има ли такава заповед от каварненския кмет Нина Ставрева или няма, ако няма защо, ако има кой допуска строителството да продължава, не е ясно.

плаж каварна

На плажа има наковани дъски тип „вагонна шарка“.

плаж, каварна

Част от пясъка е чист, поддържан и оборудван с чадъри и шезлонги.

плаж, каварна

Останалата част е потънала в бурени. Кошовете за боклук преливат в непосредствена близост до плажуващи деца и възрастни.

Оказва се, че „подреденият“ плаж е отдаден на концесия, а буренясалата с разпилените боклуци е „стопанисвана“ от общината.

плаж, каварна

В тазгодишния бюджет Ставрева предпочете да облагородява частта от плажа, отдадена на концесия, вместо да плати закъснелите заплати на почти всички местни структури. За декинг бяха отпуснати стотици хиляди лв.

Това, което е наковано по плажа няма нищо общо с понятието декинг. Разминаването едва ли се дължи на некомпетентността на финансиралия мероприятието – общината, или на изпълнителя.

Треволяците и боклуците по „общинския плаж“ са едни и същи вече второ лято – плод на управленските качества на кмета.

плаж, каварна плаж, каварна

За мизерията на местните и липсата на туристи ясно доказателство са празните плажни заведения по обед. Чудно как на фона на всичко това Ставрева се кълне, че под нейното ръководство туризмът процъфтявал, а в Каварна живеели доволни и щастливи хора“.

 

 

RNS