Потресаващо срамна интерпретация на пословичната истина, че символ на мира е маслинова клонка, направи премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа след посещението във Ватикана днес. Според първия в изпълнителната власт на РБългария папата „ни подари плакет с клон и листа – символ на мир“.

байко борисов, папа Франциск

Доцентът от противопожарния факултет на висшето полицейско училище реве, че бил много умен, ама заради миналото на роднините си, не бил приет в Държавна сигурност. За същия се носят легенди, че бил отличник цял живот. В същото време е проспал от малък, че до днес, кой е световния символ на мира – гълъб с маслиново клонче. От библейско време! До 2018 г.!

Изречението: „Клонче с листа – символ на мира“, може да бъде използвано само от същество, което няма елементарна обща култура! НИКАКВА!

С днешното посещение при папа Франциск Бойко Борисов доказва, че колкото и папи, колкото и пъти да са го галели по главата, тези упражнения с нищо не са спомогнали за растежа в интелекта на обекта на милувките! Поне не и до критичния минимум!

Бойчето, който се самоопределя като най-религиозния сред министрите си, явно само е чувал за Библията. Ако беше намерил някой да му разкаже „по-интересните“ моменти, щеше да знае, че гълъбът, който долетял до Ноевия ковчег, за да извести, че наблизо има земя, носел в човката си клонче от маслиново дърво. То било знак за края на Великия потоп и за временното примирие на небесата с грешната Земя.

Пак според Библията, именно в маслинова горичка /Гетсиманската градина/  се молел Христос, преди да посрещне трагичната си съдба…

Още в древен  Египет маслината била почитана като символ на справедливостта. Фараонът Тутанкамон е изобразен на стенописите в пирамидите с венец от маслинови клонки, като знак за мъдрост и зрялост.

Гърците украсявали  с маслинови клонки победителите от Олимпийските игри. Смятало се, че маслината е прародител на всички дървета и е символ на живота.

Това са факти, които се учат най-късно в 5-ти клас.

В типичния си високомерен стил, без да знае какво е получил, Борисов споделя мъдрите си предположения защо е получил плакета „клонка с листа“ – оценки, Западни Балкани….

Да му благодарим, че на 24-ти май, той отново не беше с българите! Да му бере гайле папата в Рим!

От утре всички отново сме в действителността – функция на първия сред управляващите ни!

RNS