Кметът на Каварна Нина Ставрева се оказа основен производител на фалшиви новини по темата за „облагородавяне на крайбрежната зона“. Преди дни тя обяви публично, на пресконференция, че на 30-ти юни незаконните строителни дейности около хотела на Цуцито ще бъдат финализирани и хората ще стигат без проблеми до плажа. Днес всичко това е фейк нюз!

Още тогава беше ясно, че това няма как да се случи. За това й предложихме бас. Според него, ако незаконните строителни дейности приключат в назования от нея срок, се задължаваме да оборудваме пресаташето й със стационарен телефон с дисплей – какъвто искаше. Ако Ставрева изгуби – ще признае по кабелната телевизия, че лъже!

Изрично подчертахме, че лошото време няма да служи за оправдание, защото се очаква излизащото от красивата уста на госпожа-другарката да е предшествано от съответните процеси между гънките на мозъчната й кора в прекрасната й главица!

Към днешна дата резултатът от облога е ясен – Ставрева го изгуби!

Тъй като това изобщо не е първата лъжа на Ставрева, не очакваме да изпълни и своята част от изгубения облог – да признае публично, че лъже.

Макар и без него да е ясно, че липсата му не променя истината нито за кметицата, нито за думите й, нито за делата й!

Снимките, които публикуваме са от днес – 30 юни 2018 г., 12 ч.

На тях ясно се вижда багерът, който беше заснет и към деня на ниновото обещание, че днес няма да го има. Голяма част от разкопките продължават са си стоят. Не са положени нито плочките, нито са довършени градинките. Липсва и уличното осветление.

плаж, незаконно строителство, каварна

Според строителни експерти, за приключването ще са необходими още 10-ина дни.

плаж, незаконно строителство, каварна

Припомняме, че на 16 май – денят на влизане на националната забрана за строителство по Черноморието, Ставрева се опита да пробута докладна с искане за удължаване на срока. Всичко това – за да облагороди територията около хотела на концесионера. Докладната беше гласувана, но оспорена от областния управител на Добричко. Въпреки това незаконното строителство продължи. На второ четене съветниците, включително и от БСП, отказаха да подкрепят искането на Ставрева.

Скандалният общински съветник Мемиш Мустафов потвърди, че дейностите, извършвани от общината и с пари на каварненци, са за да „не се наводни хотела на човека (концесионера – бел.ред.) като завали“.

плаж, незаконно строителство, каварна

В началото Ставрева се опитваше да легализира като законно незаконното строителство. После тя и зам.-кметът й – среднист, признаха, че е незаконно, но трябвало да си оправят батака, който са забъркали.

Първо незаконните строителни дейности щяха да приключат в началото на юни. След това – към 15 юни. После зам.-кметът разясни, че имало заповед на кмета, която „разрешавала“ забраненото по цялото Черноморие строителство до 20 юни в Каварна.

Заради скандала пред хотела на Цуци дойде лично ресорният министър. Николина Ангелкова препоръча пред камерите на националните медии Ставрева да спре незаконното строителство.

Преди дни кметицата извика журналисти на пресконференция и се зарече, че на 30 юни всичко ще е О.к.

НЕ УТОЧНИ ОБАЧЕ НА 30 ЮНИ – КОЯ ГОДИНА!

нина ставрева

С „окъсели“ от лъжи крачета, кметицата реши, че трябва да намери друг виновен за празнодумието си!

Така госпожа-другарката роди местната „теория на конспирацията“: „Срещу Каварна има заговор за съсипването му! Част от тази стратегия са фалшивите новини за градчето.“

Направи го публично и разсмя мнозина!

Днес всички видяхме, че основният производител на фалшиви новини е самата оплаквачка (на снимката – бел.ред.)!

Надяваме се поне пред себе си, уважаемата госпожа-другарка Нина Ставрева, да си обясни каква й е ползата от всичките тези лъжи!

RNS