(СНИМКИ) Стотици варненци на опашка да издадат пластмасови капачки за кувьози! Събраха над 12 тона!

Стотици варненци буквално чакаха на опашка, за да предадат пластмасови капачки за благотворителна кауза на сдружение „Аз вярвам и помагам“, днес. Със средствата, които се събират от издадените над 12 тона капачки ще бъде закупена медицинска апаратура за новородени във варненските болници.

Хората идваха със събраните капачки, някои сваляха чували от микробусите, с които са ги докарали до Катедралата. Имаше перфектна организация от „Пътна полиция“, за да не се налага хората да тътрузят на ръка кофи, бутилки и чували с капачки, разказаха Светломира и Мирослав Тончеви (на снимката) пред RNS.

1 2 3

Запалихме се да събираме капачки, след като разбрахме, че наистина има полза и се използват за разумни, животоспасяващи дейности. Днес предадохме 12,5 кг пластмасови капачки, допълват Тончеви.

6 7 9 10
Председателят на сдружението Владислав Николов съобщи кампанията е надхвърлила очакванията, тъй като в нея се включиха и жители на Шумен, Разград, Добрич, Попово, Обзор, Бяла и други градове от цяла Североизточна България.

1 3 4 6

RNS