Babycook е устойчиво развиващ се град, в който ще се използва само слънчева енергия. Той е реализация на Kitson & Partners и се намира в югозападната част на Флорида.

Първоначално идеята за град, който напълно да работи със слънчевата енергия изглеждаше недостижим, но ситуацията показа стандарт, който може да бъде копиран от други планирани общности. В допълнение към използването на слънчева енергия за всички нужди сега властите искат жителите да използват гаражите си единствено по предназначение – за паркиране.

,2

Градът вече въвежда безпилотни минибуси, които ще превозват жителите навсякъде и ще бъдат използвани като основни автомобили. Всички возила, които ще се ползват в града, естествено работят със слънчева енергия.

2 ,2

Сид Кицън – изпълнителен директор и президент на Kitson & Partners смята, че автономните превозни средства ще предлагат много възможности на жителите и ще им помогнат да свикнат да живеят без лични – конвенционални автомобили. Китсън се надява Babycock да бъде модел за градовете на бъдещето.

,9 ,2 ,7 ,8

В момента в Babycock са построени 19 500 жилища. Планирано е в тях да живеят 50 000 жители. Строителството на града струва 330 млн. долара. Първата фаза, в която в града ще се заселят хора в 1 100 жилища, трябва да бъде завършен до края на годината.

`1 ,10 ,11 (2)

 

(PSFK)
превод RNS