Владимир Путин няма нито работа, нито празник в България на 3 март 2018 г., категоричен е в своя декларация създаден специално за случая Атлантически съвет на България. В Управителния съвет на формацията са доц.д-р Антоний Гълъбов – съпредседател, Димитрин Вичев – съпредседател, доц.д-р Александър Йорданов, Атанас Славов, Георги Мишев, гл.ас. Георги Цветков, проф.д-р Евелина Келбечева, доц.д-р Методи Андреев, доц. д-р Момчил Дойчев, д-р Олена Коцева, ген.-майор о.р. Съби Събев

Декларацията е по повод тиражирана в медиите информация, че Президентът Румен Радев има намерение да отправи официална покана към руския държавен глава за честванията догодина. Евентуална реална покана би била недалновиден, късоглед политически ход със силен антибългарски, антиевропейски и антинатовски заряд, категорични са гореизброените.

Същите припомнят, че догодина България ще е председател на ЕС и присъствието на Путин у нас противоречи на политика за изпълнение на задачите и целите по продължаване на процеса на евроинтеграция в региона на Югоизточна Европа. Руската федерация е противник на разширяването на НАТО и на Европейския съюз с нови страни в тази част на Европа. Тя осъществявала недопустима намеса във вътрешните работи на редица страни от региона с цел да бъдат трайно дестабилизирани и отклонени от пътя им на евроатлантическа интеграция, както и в Украйна. Освен това в Русия растяло недоволството от управлението на Путин, а Европае против хибридната война, която Путин водел с нея.

В дългата Декларация се настоява вместо Путин да бъдат поканени наследниците на благороднически руски, полски, украински, румънски и финландски фамилии и на войни, чиито народи са участвали в Освободителната за България Руско-турска война.

 

 


(Редакцията НЕ споделя идеите на декларацията, само информира читателите си за дълбините на падението на част от българския т.нар. «eлит»)

RNS