На третия месец от управлението на Община Каварна войводката получи “амнезия“ за 109-е си обещания в 15-е раздела на управленската си платформа от предизборната кампания и буквално “абдикира“ от изпълнение на ангажиментите, заради които бе избрана
Кметът на Каварна – Елена Балтаджиева, която за 3 месеца кметуване успя да установи публично известната истина, че общината е затънала в дългове, публично заяви, че не е обещавала нищо на избирателите си, но те са предпочели нея, защото са искали нов човек. Заявлението е направено в студиото на националното Дарик радио. Пред микрофона Елена Балтаджиева заявява, че „не е давала никакви обещания на съгражданите си по време на предизборната кампания: Според мен хората искаха нещо различно и затова заложиха на мен.“

ахеуя

Скрийнш от dnews.bg направен на 17.01 в 10:33 ч.
Платформа на Елена Балтаджиева - кандидат за кмет на Община Каварна 1

Или Елена Балтаджиева лъже с това си изявление, или журналистите на една от най-уважаваните медии в страната не са разбрали мисълта й и я предават некоректно.
Явно войводката внезапно е получила „амнезия“ и забрави собствената си предизборна програма. Или пък изобщо не е подозирала, че има „Управленска платформа на Елена Балтаджиева – кандидат за кмет на община Каварна
от ПП „ВМРО-Българско национално
движение“. Третият вариант е да знае, че избралите я за кмет са го направили не заради управленските й намерения. Или, че това е нейният начин в момента заявява, че каквото и да е обещано, си е останало назад във времето, а сега вече хората да не очакват нищо от нея, коментират потресени каварненци. Последният логичен вариант за бягството от отговорност е евентуалното притеснение на Елена Балтаджиева за това как ще овъзмезди помощниците си в предизборната кампания – мераклии да печелят от „Болата“, след като една от основните брънки в схемата се скъса с ареста на Нено Димов. Провалът по заверата претърпя и втори неуспех, след като нито един от лично ангажираните с изваждането на „Болата“ от защитените територии и превръщането му в поредното място за скъп частен курорт, не успя да стане министър на мястото на обвинения за престъпление по служба авер на Елена Балтаджиева, допълват местни хора.
Специално за Елена Балтаджиева, която неслучайно бе припозната от ВМРО за техен кандидат за кмет на община Каварна, ще припомним какво лично тя е развила като своя управленска платформа в предизборната кампания. Въпросното писание все още стои на личната фейсбук-страница на хайдутката, създадена специално за предизборна агитация.
Реално в 15 раздела Елена Балтаджиева е записала 109 обещания.
Изрично уточняваме, че всяка страница от платформата е с логото на партия ВМРО и надпис „Управленска платформа на Елена Балтаджиева – кандидат за кмет на община Каварна
от ПП „ВМРО-Българско национално
движение“ и задрасканата цифра 34 в задраскано квадратче, указващо как да се гласува за госпожата.
Първо бившата зам.-кметица на Тутракан разясняма модела си на управление, който щял да бъде подченен на върховенството на закона. Дадени са още 7 гаранции за начина й кметуване.
Следващата глава е озаглавена „Основната ни цел – Община Каварна да е чиста, безопасна, модерна и да може да предложи:“. Без да коментираме пунктуационните грешки, ще изброим, че се очаква да бъдат осигурени и развитие на икономиката, възможности за спорт и отдих, добро образование.
Третият раздел в управленската програма, за която или Елена Балтаджиева не подозира, или взезапно е забравили, или просто лъже, че няма такава, е озаглавена „Специфични цели“. Изброени са 11 такива, с подробно описание какво и как ще се случва, ако войводката стане кмет.
Следва разделът „Териториално устройство и развитие“ с 11 конкретни задачи за изпълнение.
Под заглавието „Транспорт“ са описани 4 конкретни мероприятия за изпълнение.
Отбелязани са амбициите на кандидатът за кмет Елена Балтаджиева и в „Туризъм“. Тук фантазията на автора се е разбихрила и са изброени цели 6 обещания.
Като една видна отговорничка по съставяне и изпълнение на европроекти, Балтаджиева не е пропуснала и темата „Екология“. Тук амбициите са пораснали и са обещани 10 конкретни действия.
Обещанията буквално валят и в темата „Икономика“, като градацията е възходяща и цифрата достига 15.
Деветата тема с обещания е в областта „Образование“. Тук творците на управленската програма на Елена Балтаджиева са се ограничили само до цифрата 10.
В единадесетият раздел на кандадат-кметската платформа са записани 10 обещания в областта на здравеопазването.
Още 6 обещания има в раздела „Социални дейности“.
„Подпомагане и развитие на младежта“ е озаглавен 12-ия раздел в документа. В него фигурират цели 7 цели за развитието по темата.
Обещанията по тринадесетата точка от управленската програма на Елена Балтаджиева са тема „Култура“. Там са описани 7 конкретни действия за благоденстието по общината.
В обещателния документ не е пропуснат и спорта. Развитието му е писмено „гарантирано“ с 5 действия и дейности.
Амбициозни са и целите, набелязани в обещанията по раздел „Общинска администрация“ – цели 6 на брой.
Екипът на медийна компания „Добруджанска трибуна“ вчера, за пореден път потърси Елена Балтаджиева, за да разясни тя самата какво стана със 109-е обещания, описани в 15 раздела на „Управленската платформа“, с която същата се е състезавала на изборите за кмет и победи. След като и секретарката не счете за необходимо, за пореден път, да изпълни задълженията си – да приеме разговора, ни остава предположението, че или в Община Каварна няма жива душа, или секретарката изпълнява заповеди на кмета Елена Ставрева – да игнорира медията ни като обективен източник на изформация.

Публикациите по-долу са от фейсбук страницата на предизборната платформа на Елена Балтаджиева. Вградени са в нашия сайт на 17.01 в 10:27. Ако не ги виждате, значи са изтрити след публикацията!