ДОБРО УТРО!

В 7,40 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е -5°, които се усещат като -9°. Има незначителна облачност. Влажността на въздуха и 75%. Атмосферното налягане е 1012 милибара. Вятърът е от югоизток със скорост 10 км/ч. Денят ще е предимно слънчев. Максимални температури ще достигнат 4°.

Слънцето изгрява в 7,40 ч. и залязва в 16,51 ч.

В Добрич градусите в този час са -7°, но се усещат като -14°. Има незначителна облачност. Влажността на въздуха е 70%. Вятърът е от югоизток със скорост 15 км/ч. Денят ще е предимно слънчев. Максималните температури ще достигнат 1°.

-5° сочат термометрите в момента в Бургас, които се чувстват като -9°. Има незначителна облачност. Влажността на въздуха е 80%. Вятърът е югоизточен със скорост 9 км/ч. Денят ще е слънчев. Максималните дневни температури ще достигнат 7°.

Има незначителна облачност и над Шумен. Температурата на въздуха е -5°, които се усещат като -7°. Влажността е 65%. Вятърът е югозападен със скорост 4 км/ч. Максималната температура ще достигне 1°.

Опасно студено време се очаква днес. По данни на метеоролози, това ще е най-студеният ден за седмицата. Градусите ще паднат до 18 – 15 под нулата на места.

Температурите в този част са в интервала от – 16° до 0°. Времето над страната е предимно облачно.

Слаб до умерен вятър духа в областите: Бургас, Добрич, Перник, Силистра и Смолян.

Сняг вали в областите Кюстендил и Перник, както и в района на Баня, проход „Предел“ и Разлог, проход „Петрохан“; София, Костинброд, Самоков, АМ „Люлин“ и АМ „Хемус“ /обл. София/ и прохода „Шипка“.

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.

Ограничена видимост поради мъгла:

– до 150 м в района на Деков и Любеново /обл. Плевен/.

 

„Зимно море“
СНИМКА Павлин Кулов
rns