Кметът на Каварна Нина Ставрева, за която цялата община знае, че „съвсем случайно“ нейни роднини работят на възлови места в общината, резонно отрече да има нещо общо с това. 

Вчера предшественикът й Цонко Цонев изброи имена на братовчеди на Ставрева и функционери от БСП, които са назначени в малката община и заключи: „в Каварна е роднина-функционер на БСП-човек на „суджука“ Живко Мартинов“.

„Назначила съм само една моя братовчедка и се гордея с нея. Гордея се и с братовчед ми Ивайло Керчев, но него го назначава Общинският съвет“, със странни движения и гримаси разясни пред Нова тв Ставрева. Всъщност, братовчедът-близнак е бивш шофьор на баничарка в местна фурна. Той е издигнат във фирмата за чистота до началник, който разписва фактурите, които братовчедка му – кметът плаща. Според служител на фирмата е имало огромен натиск именно той да бъде назначен на мястото въпреки липсата на опит и образование.

Ставрева заяви, че се гордее и с братовчедка си Виктория Керчева, която е председател на бюджетната комисия в ОбС. Преди това лаборанката замести братовчедка си Ставрева на шефското място в БСП-Каварна.

RNS