Кметът на Каварна Нина Ставрева е контингент на Специализираната прокуратура. Въпрос на време е държавното обвинение да прецени има ли данни за извършено престъпление от общ характер и да повдигне обвинение.

Това става ясно от отговор на АДФИ по журналистическо запитване относно проверка на община Каварна.

В края на миналата година са огласени резултатите от проверката относно законосъобразността, свързана със субсидията на Център за обществена подкрепа. Тя е от държавния бюджет и касае 2016 г.

6 (2)

При проверката са установени 12 нарушения и са съставени 15 акта за установени административни нарушения. Установените вреди са в размер на 28 235 лв. Съставен е и един акт за начет.

4

Припомняме, че непосредствено след началото на кметския си мандат Нина Ставрева закрива еднолично социален център, който работи на територията на общината. Основното финансиране за него е от държавата. Заради незаконосъобразното се решение Ставрева беше осъдена да върне субсидията и да плати разноските по делото не неправителствената организация, която е изгонена. Каварненските данъкоплатци платиха от джоба си 60 000 лв., от които 19 000 лв. адвокатски хонорари по дело, заведено от „Соник Старт“ ООД заради решението на Ставрева, взето въпреки министерските указания да не закрива социалния център.

RNS