Ставрева подари на премиера картина от майката на секретарката си, за нея надареният е „глупак“, „ояден шопар“ и „тиква“!

Кметът на Каварна – Нина Ставрева, подари картина на премиера Бойко Борисов и плакет с герба на Каварна по повод 60-годишния му юбилей. Автор на художествената творба е майката на кметската секретарка – художничката Светла Колишева.

Даровете са по повод 60-годишния юбилей на Бойко Борисов вчера. Той самият бе на полигона в Шабла, където през седмицата тече международно учение на НАТО и военни от Сърбия.

бойко борисов, нина ставрева

Като кмет от областта, Нина Ставрева също е била сред поканените за финала на военните демонстрации.

Художничката Светла Колишева е от Каварна. Преди да се пенсионира тя е работела в детска ясла.

светла колишева, нина ставрева

Според хора от Каварна тя е открила първата си изложба след встъпване в длъжност на сегашния кмет Нина Ставрева. По това време и дъщеря й – Лилия, вече е служела на Ставрева като сътрудник в кабинета й. Самата Лилия се образова в добричкия филиал на Шуменския университет.

Видно от публикации в социалната мрежа мнението на Светла за Бойко се заключава в „боклук“, „ояден шопар“ и „тиква“.

бойко, ставрева

Какво е посланието на Нина Ставрева към премиера Бойко Борисов, надарен за юбилея си с картина от творец, който го определя публично с изброените квалификации, е повече от ясно!

Интересно е дали с този дар Нина Ставрева, която е кмет от БСП, не изпълнява партийна поръчка да орезили премиера.

През тази година Колишева е подредила втората си изложба, съвместна с друг каварненски творец. Мястото отново е художествената галерия „Христо Градечлиев“ в морското градче. Изложбата е открита лично от Нина Ставрева с пожелания „все така красиво и уверено да плуват в необятното море на творчеството!“

Все още не е ясно каква сума е платила общината на художничката за подаръка на премиера. И дали творбата по естетическа стойност, която представлява нивото на подарък за премиера.

Не е ясно и защо творкинята – потомствена комунистка, която храни грозни чувства към премиера, изведнъж се е съгласила да му дарят частица от вътрешния й мир, отразен в платното.

Ето и част от коментарите на Светла Колишева от вчера по повод подаръка на Нина Ставрева към премиера:

„Е, и…..!!!! Дреме ми на….палитрата, къде отива картината ми!!!“

„Всички художници са занаятчии! Не понасям, да се гаврят с мен. Оня, горе си го получи! Ти знаеш ли, че рисувам с едно око, за да свързвам двата края с мизерната си пенсия на учителка с 40 г. трудов сраж. Същия тоя е виновника и ти да се изнесеш от Родината. Занаятчийствам и жалкото е това, че не рисувам това, що душа ми иска а каквото се търси, комерсиално.Какво изобщо знаеш ти , за мен. Затова коментара ми беше такъв!“.

Хората в Каварна, които са наясно с шуро-баджанашките преплетки и отношението на Колишева към премиера искрено се забавляват с поредната изцепка на Ставрева, която успя да направи за посмешище и премиера – публично и навръх 60-тия му рожден ден.

rns