Кметът Нина Ставрева е подготвила докладна за утрешната сесия на ОбС, в която се иска закупуване на нова служебна кола за телесата си на стойност 80 000 лв. Така червената кметица става 10 пъти по-нагла от същото време миналата година, когато поиска актуализация на служебните си разходи с 9 000 лв.

С актуализацията на бюджета, която ще се разглежда утре на заседание на местния парламент, освен увеличените от 40 на 80 000 лв. за кметска кола, се искат към досегашните 17 000 лв. за „побратимяване“ още 25 000 лв.

RNS вече писа, че най-често по инициативи, свързани с побратимените градове в командировка е снахата на секретаря на общината Дарина Колишева – иначе педагог в местото училище.

ставрева, халвата

На връщане от Бузлуджа в буса, пълен с роднини на Ставрева, тя и Халвата мазно си хортуват. Дали тогава са решили, че ще им отива джипа – не е ясно…

В момента в община Каварна за нуждите на кмета и шофьора й – небезизвестния й близък с прозвището Халвата, са на разположение едно пежо и един джип хюндай. Двете коли са несъразмерими с класата на бившата учителка и шофьора й, които са решили да извозят в буквалния смисъл бедните каварненци с едни 80 000 лв.

христо йовев-халвата

Проверка на RNS установи, че за целия си живот тандемът Нинка-Халвата ( на снимката), до тук с пълния си потенциал, са успели да си купят най-много по едно рено от края на миналия век. Цената на бричките трудно би надхвърлила днес 2 000 лв., коментират съграждани на двамцата.

Сега, в новите си роли, кметът и шофьорът й смятат, че са заработили 40 пъти по-скъпа кола, при това на гърба на хората в Каварна.

Съпартийци на Ставрева, която прави всичко възможно да компроментира БСП с управленските си решения, са категорични, че не фона на бедната община е абсолютно безобразие да се поръча джип за 80 000 лв.

Припомняме, че през последния месец Ставрева, която бави заплатите в няколко общински структури и не е платила даже отпуснати от държавата пари – като тази на  училището в Белгун например, беше уличена в неправомерно плащане на 97 000 лв. на сметопочистващата фирма.

Все още прокуратурата издирва 300 000 лв. държавна целева субсидия за музея, изчезнала под вещото ръководство на кмета Ставрева.

RNS