ДОБРО УТРО!

В 7,20 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е -7°, които се усещат като -10°. Ясно е. Влажността на въздуха и 80%. Атмосферното налягане е 1010 милибара. Вятърът е от изток със скорост 8 км/ч. Денят ще е предимно облачен. Максимални температури ще достигнат 1°.

Слънцето изгрява в 7,40 ч. и залязва в 16,48 ч.

В Добрич градусите в този час са -8°, но се усещат като -13°. Ясно е. Влажността на въздуха е 80%. Вятърът е от изток със скорост 9 км/ч. Денят ще е предимно облачен. Възможни са превалявания от сняг. Максималните температури ще достигнат -1°.

-7° сочат термометрите в момента в Бургас, които се чувстват като -11°. Ясно е. Влажността на въздуха е 90%. Вятърът е източен със скорост 7 км/ч. Денят ще е облачен. Максималните дневни температури ще достигнат 2°.

Облачно е над Шумен. Температурата на въздуха е -6°, които се усещат като -9°. Влажността е 75%. Вятърът е североизточен със скорост 6 км/ч. Максималната температура ще достигне 0°. Още преди обед ще започне да вали сняг.

Температурите тази сутрин са в интервала от – 10° до + 5°. Времето над страната е облачно.

Слаб, до умерен вятър духа в областите Варна, Кюстендил, В.Търново,  Пазарджик, Смолян, София, Добрич, Видин и Силистра.

Сняг вали в областите Кърджали, Смолян и в района на проход ,,Предел‘‘, Петрич, Гоце Делчев, Ивайловград, Харманли, Босна, М.Търново и Царево.

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.

СНИМКА Емил Стефанов
rns