Сянката на плажа това лято от 0,36 лв. до 16 лв

Цената на чадър или шезлонг на плажа през лятото ще се движи от 0.36 лв. на къмпинг „Нестинарка“ до 16 лв. на Свети Влас. Това показват резултатите от първите шест нови 20-годишни концесии, одобрени от правителството.

На плажа в Обзор летовниците ще плащат общо 6 лв. за чадър и шезлонг, на къмпинг „Оазис“ – 12 лв., а на „Дюни Юг“ – 14 лв. Най-скъпата сянка от 16 лв. ще бъде на Свети Влас.

Бъдещите концесионери се задължават през следващите 20 години да не променят цените на чадъра и шезлонга на плажа.

От стартиралите през декември осем концесионни процедури не са приключили две – за плажовете „Бургас север“ и „Поморие централен“, заради обжалване на процедурата в Комисията за защита на конкуренцията.

Както RNS писа, преди дни БСП обвини министър Николина Ангелкова, че плажните концесии се дават на близки до властта фирми.

Избраният концесионер на плаж – къмпинг „Нестинарка“ е „Перла турист“ ООД. За плаж „Обзор-юг“, община Несебър, конкурсът е спечелен от „Еспи Агро“ ООД. Плажът на къмпинг „Оазис“, община Царево, ще се стопанисва от „Оазис бийч“ ООД. Определеният концесионер на плаж „Свети Влас-изток“ в община Несебър е „Венид Бийч“ ООД, а  „ГБС-ТУРС“ ЕАД ще се грижи за „Дюни-юг“, община Созопол.

RNS