Изслушването на кандидатите за административен ръководител на Окръжна прокуратура Добрич ще се проведе на утре. Заради наложените мерки, във връзка с пандемията от коронавирус, препитването ще се извърши чрез видеоконферентна връзка.

Това съобщиха за електронното издание rns от Висшия съдебен съвет.

На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт председателстващият Прокурорската колегия на ВСС – Иван Гешев, свика заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 20 май 2020 г. от 12 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф” № 12.

В дневния ред е като втора точка е изборът на административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Добрич.

Кандидатите за мястото са трима. Пламен Николов Николов – бивш административен ръководител, отстранен до провеждането на конкурса от поста си и понижен до прокурор в Окръжна прокуратура -Добрич. Радослав Георгиев Бухчев – прокурор в Окръжна прокуратура – Добрич и Станислав Стефанов Георгиев – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Добрич.

Точката е внесена за разглеждани на заседанието от Комисията по атестирането и конкурсите.

По време на видеоконферентното заседание кандидатите ще изложат основните положения в концепциите си за ръководене и развитие на Окръжна прокуратура Добрич. Те ще могат да отговарят и на въпроси, поставени от членовете на комисията.

Въпреки серията от публични скандали и проверки, както и незадоволителните успехи на ръководената от него структура, военният пенсионер Пламен Николов се кандидатира за втори мандат административен ръководител.

Фаворитки на екс окръжния прокурор мачкат свидетелите по „суджукгейт“

Отстраняват Пламен Николов от шефското място в Окръжна прокуратура Добрич

Оправданията на Пламен Николов за безобразията в ръководената от него структура бяха: „Аз последен научавам какво се случва в прокуратурата. Като мъж на невярна жена съм.“

Окръжният прокурор бодро към втори мандат върху трупове и отвличания

Синът на зам.-окръжния прокурор Великова – подсъдим в Шумен за наркотици

Окръжният прокурор Пламен Николов се опитва да превърне случайно откритото момиче в героизъм

(СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО! Подсъдим прокурор разследва сина на шефа си за дрога

Окръжният прокурор на Добрич наруши една от причините да стане шеф, обзаведе се с втори зам.