ДОБРО УТРО!

В 6,40 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е -3°, които се усещат като -9°. Облачно е. Влажността на въздуха и 80%. Атмосферното налягане е 1017 милибара. Вятърът е от североизток със скорост 16 км/ч. Денят ще е предимно облачен. По обед ще завали сняг. Максимални температури ще достигнат -1°.

Слънцето изгрява в 7,40 ч. и залязва в 16,49 ч.

В Добрич градусите в този час са -5°, но се усещат като -11°. Облачно е. Влажността на въздуха е 80%. Вятърът е от североизток със скорост 17 км/ч. Денят ще е предимно облачен с превалявания от сняг. Максималните температури ще достигнат -3°.

-3° сочат термометрите в момента в Бургас, които се чувстват като -6°. Има незначителна облачност. Влажността на въздуха е 70%. Вятърът е североизточен със скорост 6 км/ч. Денят ще е облачен. Максималните дневни температури ще достигнат 1°.

Облачно е над Шумен. Температурата на въздуха е -6°, които се усещат като -9°. Влажността е 70%. Вятърът е североизточен със скорост 6 км/ч. Максималната температура ще достигне -2°. Още преди обед ще започне да вали сняг.

Температурите тази сутрин са в интервала от – 8° до + 5°. Времето над страната е облачно.

Ще остане предимно облачно и на места ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан.

Привечер от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява.

Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, максималните – между минус 4° и 1°.

Слаб до умерен вятър духа в областите: Благоевград, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик и Силистра. Слаб сняг вали в областите: Велико Търново, Кърджали, Ловеч, Плевен, Разград, Силистра, Смолян, София, Стара Загора.

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.

СНИМКА rns
rns