Татяна Дончева призова Радев да разкара тълпата лъскачи на обувки

„Стълпотворението около избрания президент е естествено, винаги се събират клакьори. Да се справиш с тълпата лъскачи на обувки, които се мятат отгоре ти безцеремонно, нагло, нахално… Ти нямаш противодействие, защото смяташ, че е проява на неучтивост да ги разкараш. А да ги разкараш е задължително.“ Това посъветва лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева  Румен Радев.
Тя призова „да го оставим да работи без да пророкуваме с какво ще се справи и с какво не“, а намесата му в обществената поръчка за тол системата коментира с думите, че това е дребна работа, пробутана на Радев от „един лобист от БСП“.
Дончева изрази скептицизмът  за евентуалното бъдещо сътрудничество с партията на Христо Иванов „Да, България“.  Според нея проектът е вариант за „ребрандиране, преопаковане на онова, което е от ранното СДС, Реформаторския блок и частите от него“, които да бъдат електорално прелети. На тези хора ние няма как да бъдем партньори, заяви Дончева. Според нея активистите на „Протестна мрежа“ никога не са искали бивши леви там.

 

RNS