18-годишен, обвинен в серия грабежи, призна вината си и сключи споразумение с Прокуратурата за условна присъда, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Пресиян В. е подсъдим за четири грабежа, извършени в различни съучастия с още три лица.

Днес той се признал за виновен и се отказал от разглеждане на делото срещу него по общия ред.

Тийнейджърът приел да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изтърпяване да бъде отложено с изпитателен срок от 4 години. Споразумението е било одобрено от състав на Варненския окръжен съд и влиза в сила веднага.

18-годишният Пресиян е бил подсъдим за четири грабежа, извършени като продължавани деяния в периода от 12 до 31 януари тази година. В различни съучастнически групи с останалите обвиняеми по наказателното производство  – Грегор Г., Димитър О. и Ангел Д., и след предварителен сговор помежду им да вършат кражби и грабежи, те успели да отнемат общо 1681 лева от заведения и магазини. Грабежите са били извършвани с пистолет.

18-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. Причинените щети от четирите грабежа са възстановени изцяло на пострадалите. В тежест на осъдения са направените по делото разноски по назначените съдебно-балистична и лицево-идентификационна експертиза.

RNS