Топла, на повечето места и слънчева събота

ДОБРО УТРО!

В 8,50 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 4°, които се усещат като 2°. Има незначителна облачност. Влажността на въздуха и 90%. Атмосферното налягане е 1017 милибара. Вятърът е от юг със скорост 9 км/ч. Денят ще е предимно слънчев. Максимални температури ще достигнат 12°.

Слънцето изгрява в 7,23 ч. и залязва в 17,21 ч.

В Добрич градусите в този час са 6°, но се усещат като 5°. Има облаци. Влажността на въздуха е 85%. Вятърът е от югозапад със скорост 6 км/ч. Денят ще е слънчев. Максималните температури ще достигнат 14°.

6° сочат термометрите в момента в Бургас, които се чувстват като 6°. Облачно е. Влажността на въздуха е 85%. Вятърът е югоизточен със скорост 4 км/ч. През деня облачността частично ще се разкъса. Максималните дневни температури ще достигнат 16°.

Облачно е и над Шумен. Температурата на въздуха е 6°, които се усещат като 5°. Влажността е 85%. Вятърът е югозападен със скорост 6 км/ч. Денят ще е слънче Максималната температура ще достигне 14°.

Температурите тази сутрин са в интервала от – 5 ° до 6°. Времето над страната е предимно облачно. Вятър духа в областите Враца, Монтана, Добрич, Силистра, Разград, Шумен,  Варна, Бургас и Смолян.

В сутрешните часове на места в котловините и низините на страната, както и в северозападните райони ще има мъгли. Ще се появи слаб, в южните и източните райони, умерен юг-югозападен вятър и с него ще се пренася по-топъл въздух.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°.

През деня ще бъде сравнително топло с максимални температури между 11° и 16°, по-ниски в крайните северозападни райони, където ще се задържи почти тихо.

Пътните настилки са предимно сухи на места – мокри, заснежени, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.

СНИМКА rns