ДОБРО УТРО!

В 7,40 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 7°, които се усещат като 4°. Облачно е. Влажността на въздуха и 95%. Атмосферното налягане е 1006 милибара. Вятърът е от югозапад със скорост 15 км/ч. Денят ще е облачен с временни разкъсвания на облачността. Максимални температури ще достигнат 10°.

Слънцето изгрява в 7,33 ч. и залязва в 17,08 ч.

В Добрич градусите в този час са 5°, но се усещат като 1°. Облачно е. Влажността на въздуха е 95%. Вятърът е от югозапад със скорост 22 км/ч. През деня облачността ще се разкъса. Максималните температури ще достигнат 10°.

5° сочат термометрите в момента в Бургас, които се чувстват като 4°. Вали дъжд. Влажността на въздуха е 95%. Вятърът е югозападен със скорост 7 км/ч. Преваляванията ще спрат още преди обед и през деня облачността ще се разкъса. Максималните дневни температури ще достигнат 12°.

Облачно е и над Шумен. Температурата на въздуха е 5°, които се усещат като 2°. Влажността е 95%. Вятърът е югозападен със скорост 10 км/ч. Денят ще е с разкъсана облачност. Максималната температура ще достигне 10°.

Температурите над страната към 6 ч. тази сутрин са в интервала от – 4° до 7°. Облачно е.

Слаб вятър духа в областите: Търговище, Шумен, Разград, Добрич, Велико Търново, Смолян и Видин.

Дъжд вали в областите: Силистра, Русе, Шумен, В.Търново, Варна, Монтана и в районите на Гоце Делчев, Сатовча, Извор, АМ „Тракия“ /обл. Стара Загора/.

Слаб сняг вали в област Смолян и районите на проход „Троянски“, Шипково–Рибарица, Добринище, Черна Места, Попови ливади, проход „Шипка“, Панагюрски колони, Юндола, Картела.

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.

Ограничена видимост поради мъгла:

– Варна-Добрич, през Стожер, в района на Криводол, Бяла Слатина, Борован, Монтана, Берковица, Сливен, Сандански, пр. „Шипка“, АМ „Хемус“/обл.София/, АМ „Тракия“ /обл. София при Вакарел/, Кнежа, Любеново, Чомаковци, Вълчитрън.

Днес на много места в страната ще има валежи: в Северозападна България – от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд. Значителни ще са количествата в Рило-Родопската област. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони – от североизток.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°; максималните, в по-голямата част от страната, ще са между 6° и 11°, в северозападните райони по-ниски – 2°-5°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат.

СНИМКА rns