След края на празниците много от нас се чувстват депресирани. Един от начините да се преборим с това чувство е … да започнем планове за следващата си почивка.

Ако тази година не ви отива в Банско, а имате финансови възможности, представете си за екскурзия някое екзотично място. Предлагаме ви три идеи за отлични дестинации за зимата. А в първата от тях дори ви очаква горещо време.

Кейптаун, Южна Африка

кейптаун

От декември до март сафари приключенията остават на заден план, за да отстъпят място на космополитния град. През лятото в южното полукълбо ресторантите, хотелите и нощният живот си съперничат на големите европейски и американски градове. Сезонът е силен и в южноафриканските винени региони – от Стеленбош до Франшоек и Суартланд. Ако все пак сте жадни за дивата природа, опитайте с морски сафари, за да видите големи бели или сини акули край бреговете, или да се насладите на красотата на полуостров Кейп.

Патагония, Чили

патагонияПланини, фиорди, тропически гори, пуми и гуанакоси (братовчеди на пуми). Добре дошли в патагонското лято, най-южната част на Южна Америка, където можете да се радвате на невероятна гледка. Перлите в короната на Патагония са трите най-високите върхове Cuernos del Paine, разположени в сърцето на националния парк Torres del Pain. Насладете се на планините, покрити със сняг.

Лапландия

лапландия леден хотел

Едва ли ще се видите с Дядо Коледа, но пък може да посетите оригиналния леден хотел. Надреалните „артистични апартаменти“ са проектирани и гравирани в леда, а целият дизайнерски хотел е в замразено състояние – дори лобито е със стилен леден дивани и полилеи, изработени от 1000 ръчно изрязани ледени кристали. Температурата е около -5 градуса във вътрешността на хотела, а отвън е още по-студено. Тук можете да се възхищавате на Северното сияние, но ако все пак студът не ви харесва, можете да се скриете в съседната стая, където са баните. През новия сезон в хотела ще има и луксозен апартамент с отопление, което ще използва само слънчева енергия.