САЩ унижиха Бойко Борисов публично, след като по-рано днес никой не го посрещна на летището. Безпрецедентният шамар бе забит като на човек, когото никой не е канил, а сам се натрапва.

При пристигането си на пистата премиерът бе посрещнат от неколцина души – българи, служители на посолството ни в САЩ и служители на селскостопанското летище.

По протокол, когато гостът е на официална визита, би трябвало да бъде посрещнат от равни по ранга му домакини и със съответните държавнически почести – почетен караул, музика, охрана, кортеж.

Всъщност – пасажерите на правителствения самолет се оказаха повече от посрещачите, видно от видеото, което Бойко Борисов е споделил в социалната мрежа.

Демонстрираното ниво от страна на премиера също е „пълна порнография“. Въпросното видео е заснето от пиарката му с мобилния й телефон, което е пряко доказателство за потенциала на делегацията.

бойко

Или Бойко Борисов не е на официално посещение, или отношението към него е умишлено и тенденциозно.

Обидно ниското ниво се затвърждава и от присъствието на военния министър Красимир Каракачанов – обут в традиционните си дънки, влачещ куфар с багаж при стъпването на американска земя.

 

Доколко значим ще е резултатът от въпросното посещение, от сега може да се прогнозира. То със сигурност няма да е с положителен знак.

Припомняме, че при последното посещение в Русия, Бойко Борисов внезапно съкрати времето на визитата, след срещата си с президента Владимир Путин и неадекватното му поведение и изказване.

До тук е ясно, че без значение като колко значими бяха представяни „разговорите“ на Бойко Борисов с държавните глави на двете сили на планетата – резултатът е само унижение.

Предстои и срещане на българският премиер с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом днес. Тиражираната от българска страна тематика, свързана със сътрудничество в отбраната и сигурността, енергийна диверсификация, чуждо влияние у нас и сигурността на Черно море са темите, вероятно ще се изчерпа с многозначително мълчание от страна на домакина.

Борисов и Тръмп ще застанат рамо до рамо в емблематичната Розова градина на Белия дом – място, откъдето не един и двама американски президенти са отправяли важни послания към света. Така България ще попадне под прожекторите на световното внимание, точно както се случва и с всеки друг лидер срещнал се с американски президент, обещават от българската правителствена пресслужба.