Тръмп: Само глупаците не поддържат добри отношения с Русия; очаква среща с английския премиер пролетта

„Поддържането на добри отношения с Русия е нещо хубаво. Само „глупави хора“ или глупци биха помислили, че е нещо лошо!“ Така новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп реагира на съботния доклад на американските спецслужби, в който се твърди, че лично Путин е разпоредил руснаците да се намесят в американските избори. Както RNS писа, разузнаването на САЩ обвинява Москва, че е опитала да подкопае демократичния процес и да навреди на опонентката на Тръмп Хилари Клинтън.

Бъдещият президент използва социалните мрежи, за да подчертае, че ще се стреми да поддържа добри отношения с Русия. Тръмп допълва, че САЩ имат достатъчно проблеми по света и не се нуждаят от допълнителни. „Когато съм президент, Русия ще ни уважава далеч повече, отколкото досега, и двете страни може би ще работят заедно, за да решат някои от големите и належащи проблеми на света“, заявява Тръмп.

Часове след коментарите си за Русия, бъдещият президент се разписа и, че очаква с нетърпение срещата си с премиера на Великобритания Тереза Мей през пролетта. „Британия, като дългогодишен съюзник на САЩ, е специална“, пише в туитър републиканецът.