ГЕРБ са получили извънредни инструкции да не уважат поканата на Президента Румен Радев за приема по повод 3-ти март, твърди електронното издание „Епицентър“. В следствие – на тържеството във Военния клуб в столицата от страна на управляващото мнозинство е присъствал единствено Вежди Рашидов.

„Лошото настроение на Бойко Борисов започна още на 2-ри март, когато стана ясно, че много президенти са изпратили поздравления до българския държавен глава и народ по повод 3-ти март. Премиерът и свитата му упорито лансират версията, че той е вселенски политик и е приет с отворени обятия в Европа. Истината е съвсем друга. За да не изпадаме в подробности, ще припомня само „завратника“, който Жан Клод Юнкер – председател на Европейската комисия, заби на премиера докато той даваше интервю пред камери на национални телевизии.“, сподели наш източник от жълтите павета.

Традиционно незрялото поведение на първия в изпълнителната власт в стил – кукли-парцали, и признанието, че не може да преглътне популярността на Радев, прераснало в коалиционен и институционален бойкот.

От приема отсъствала звездобройката-велика географска откривателка Цвета Караянчева. Съвместяващата с талантите и славата си председателското място в НС беше освиркана на връх Шипка. Липсвал и Цветан Цветанов, който много се гордее, че е един от няколкото хиляди души, които един път в годината гледат на монитор срещу заплащане президента на САЩ докато закусват. За участието в платената изява парите са от нас. При това никой не ни пита одобряваме ли този харчлък.

За сметка на това в залата на Военния клуб присъствал целият дипломатически корпус, начело с посланиците на САЩ, Русия, Япония, Китай, Турция, Германия, Франция и всички останали страни-членки на ЕС, първите дипломати на страните от Близкия изток, Америка, Азия и Австралия. Заедно с тях бяха много учени, писатели, военни, бивши премиери, общественици и журналисти.

нинова, блиц

„На особено внимание от страна дипломатите се радваше председателят на БСП Корнелия Нинова.

СНИМКА БЛИЦ

Тя дълго време си говори с посланиците на САЩ и на Чехия, след това беше забелязана в компанията на първия дипломат на Германия, беше поздравена дори от посланика на Малтийския орден.“, допълва „Епицентър“.

СНИМКА „Епицентър“