Общинският съветник в Каварна Мемиш Мустафов е засечен да пише във Фейсбук през работно време. Понастоящем бившият агент на ДС с псевдоним Вихър, е служител на сметопочистващата фирма „Титан БКС” ООД, която има договор да чисти територията на общината.

Преди дни по национална телевизия екс-началникът на фирмата Йовчо Бончев обяви, че е бил притискан от кмета Нина Ставрева да назначи последователно братовчед й Ивайло Керчев и Мемиш Мустафов за началници. Първият отговарял за отношенията с общината, а вторият просто трябвало да получава заплата, за да е на страната на Ставрева в ОбС.

На 11 октомври в интервала от 14, 58 ч. до 15,53ч. Мемиш Мустафов, който би трябвало да е на работа, активно сърфира във Фейсбук. Той коментира изказване на Кирил Добрев, в което последният е подведен, че роднински назначения в Каварна няма.

На въпрос разрешават ли във фирмата за сметопочистване висене във Фейсбук, Мустафов лъже, че работното му време вече е изтекло. Проверка на RNS установи, че администрацията на фирмата, част от която е и скандалният Мустафов, е с работно време от 8 до 17 ч. Дали Мустафов не знае работното си време или просто лъже, не е важно.

В първият случай незнанието му подкрепя твърдението на екс-шефа на „Титан БКС” ЕООД, че няма ангажимент да ходи на работа срещу заплатата, която получава. Във вторият случай – лъжата си остава за негова сметка.

Чатът, в който Мустафов защитава тезата – лоши са тези, които сочат истината, а не самата истина, приключва с уговорката, че чиновникът вече трябвало да си ляга. Причината – утре бил от рано на работа. Същото видимо не го е касаело предната вечер – видно от коментара му в 21,15ч. Оправданието с лягането в 15,53ч. е напълно излишно да се коментира.

„Мустафов е роден през 1952 г. Според Комисията за принадлежност към Държавна сигурност, той е един от най-дългогодишните агенти. Беше член и представител на половин дузина партии. Човекът, който твърди, че „неговата партия е истината” всеки път е от страната на силния“, коментират хора от Каварна.

Според тях Мустафов е известен с услужливостта си към властимащите и припомнят:

„Той беше общински съветник, подкрепяше Цонко Цонев, включително и за рок-концертите в градчето. Като стана кмет Ставрева, мина на нейна страна и е един от малкото не роднини и не приятели на кметицата, които я защитават. При това с устрем, разсмиващ всеки, който го познава“, категорични са съграждани на Мустафов.

Припомняме, че през лятото АДФИ предостави на Прокуратурата доклад за проверка на сметопочистващата дейност в община Каварна за 2016 г. заради преведени над 79 000 лв. от общината към фирмата за дейности, които не са извършени. Тепърва Прокуратурата ще установява каква е съпричастността на кмета Нина Ставрева, братовчеда й Ивайло Керчев и услужливия Мемиш Мустафов към причинените щети на общинския бюджет. Парите все още не са върнати от фирмата.

RNS има само един въпрос към уважемия Мемиш Мустафов: Отговаря ли на истината публикация във в.“168часа“, че като шеф на ДПС-Каварна и общински съветник от същата, сте осъден за купуване на гласове?

RNS очаква становището на „Титан БКС“ ООД по казуса с висенето във Фейсбук през работно време на служителите й. Това за всички ли е валидно или Мемиш Мустафов се ползва с преференции. Каква е полза на фирмата и има ли връзка между този факт и упражнявания контрол на кмета Нина Ставрева върху изпълнението на договора, по който „Титан БКС“ ООД  е страна.

RNS