Фондация БЪЛГАРИН продължава с кампанията си в подкрепа на училищата изучаващи фолклор в България. През изминалата седмица екипът ни посети Национално Училище за Фолклорни Изкуства „Широка лъка” и поднесе дарение в размер на 1120 лв. Средствата бяха използвани за закупуване на мъжки шопски носии, съобщават от фондацията.

Те припомнят, че училището разполага с гардероб с носии от различни фолклорни области. През 45-годишната си история през него са преминали над 1500 възпитаника и активна концертна дейност. Това налагало нуждата от подновяване на носиите.

Екипът на фондация БЪЛГАРИН се е срещнал с ръководството на НУФИ „Широка лъка“. На работната среща директора г-жа Стоянка Тенова е коментирала подробно нуждите на училището. Обсъдени били следващи приоритети във вече положеното начало на дългосрочно сътрудничество.

Дарение от Фондация БЪЛГАРИН за НУФИ Широка лъка. Мъжки шопски носии.

От фондация БЪЛГАРИН допълват, че началото на годината с народни носии и инструменти, както и със средства са подпомогнати:

  • СОУ “Св. Климент Охридски“ гр. Добрич
  • Нционален Етнографски Музей гр. София
  • Фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ – гр. Пловдив
  • Фолклорен конкурс „Орфеево изворче” – гр. Ст. Загора
  • НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел
  • СУ „Свети свети Кирил и Методий“ гр. Пловдив
  • НУФИ „Широка лъка“

Ръководството на Фондация БЪЛГАРИН изразява искрена благодарност към всички, които подкрепят дейността ни и по-специално на “Гостилници ГЮРЛАТА”, с чиято помощ бяха закупени част от носиите за НУФИ Широка Лъка. Семейният бизнес на известното заведение се стреми се да съхрани автентичния вкус и традициите в българската национална кухня. Приветстваме ги в семейството на БЪЛГАРИН, като наши партньори в подкрепа на фолклорните училища в България, допълват от фондацията.

RNS