Фондация „БЪЛГАРИН“ организира благотворителна изложба – инициатива за насърчаване и подпомагане на талантливи деца, изучаващи български фолклор. Домакини на изложбата са Национален етнографски музей и Гранд Мол Варна.

Художничката Юлия Бузилова, откликна на благотворителната кауза и предостави 11 свои творби – прекрасни картини с фолклорна тематика и мотиви, които ще бъдат предложени на търг, като с реализираните приходи ще бъдат закупени народни носии на деца-таланти от Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр. Котел и Народно читалище ”Христо Ботев” гр. Калофер.

Една от картините, участващи в благотворителната изложба е вдъхновена от фотография на Асен Великов, направена по време на Роженския събор през 2016 г. и средствата събрани от нея ще бъдат дарени на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН в подкрепа на дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей.

Дати на изложбата:
12 до 26 Декември 2017 – Национален етнографски музей.
27 Декември – 12 Януари 2018 – Гранд Мол Варна

Специални гости: 
Асен Великов – Фотограф
Здравко Мандаджиев – народен певец

Програма:
Изпълнители от Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр.Котел и Народно читалище ”Христо Ботев” гр. Калофер.

RNS