Хванаха българи, продали за 8 000 евро новородено в Гърция

Полицията в Гърция е заловила българи, продали новородено в гръцкия град Катерини, съобщават местни медии. Сред арестуваните е и майката на момченцето. 

Майката на бебето е 30-годишна българка. Тя продала новороденото на бездетно гръцко семейство с посредничеството на 39-годишен българин.

Жената пристигнала от България през април и до раждането останала да живее в апартамента на семейство българи, по данни на медиите от ромски произход.

Бебето е родено на 2 юни. На 9 юни майката и посредника отпътували за Атина, където се срещнали с потенциалните купувачи.

Гръцкото семейство платило за бебето 8000 евро.

Майката взела 2000 евро, а семейството, при което живеела – 1350 евро. 4650 евро отишли при посредника.

Полицията е арестувала всички замесени в продажбата на новороденото. Срещу тях е повдигнато обвинение и е започнало разследване за участието им в други подобни случаи.

Преди месец българска двойка опита да продаде бебето си отново в Катерини за 8000 евро, но в последния момент сделката се провалила.

Тогава полицията арестува родителите и още двама българи. Посредникът също е българин, но неговата самоличност не е установена. Има предположения, че става въпрос за същия българин, участвал в настоящата сделка.