Утре по обед пред Министерски съвет ще се съберат хора от цялата страна, възмутени от думите на лидера на НФСБ, че майките на деца с увреждания са „кресливи жени с уж болни деца“.

До момента участие в събитието, организирано от каузата „Системата ни убива“ са потвърдили над  5200 души, а 23 000 са заявили интерес.

„Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна“, категорични са отвратените от думите на Симеонов.

Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. До момента тя е подписана от над 3500 души.

Освен в столицата  се очаква протести за отстраняването на вицепремиера да има в Пловдив и Стара Загора, като те ще започнат от 18 часа.

Българите пък в Лондон се събират пред посолството ни във вторник от 19 часа.

Хиляди българи поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов за поредното му неадекватно изказване. Че поведението на коалиционния партньор е недопустимо, призна вчера и министър-председателя Бойко Борисов. В типичния си стил Симеонов контрира, че е обект на „поредна манипулация и атака“, а негови съпартийци се опитаха да обяснят, че това което сме чули с ушите си, всъщност е съвсем друго.

rns