Хладен понеделник, но вятърът стихва

ДОБРО УТРО! В 7,50 ч. температурата на въздуха във Варна е 2 градуса, които се усещат като минус 4 градуса. Духа западен вятър със скорост 28 км/ч. През деня ще бъде слънчево с разкъсана облачност. Максималните температури ще достигнат 7 градуса. Утре сутрин температурите още ще паднат и ще бъдат в рамките на градус над нулата.

В понеделник над по-голямата част от страната облачността отново ще се увеличи и ще е значителна, без валежи. Вятърът ще отслабне още и ще е слаб до умерен от северозапад, в Източна България от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

Над планините облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне и ще е умерен и временно силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2 градуса, на 2000 м – около минус 7 градуса.

И по Черноморието вятърът ще отслабне и ще е до умерен от север-североизток. Облачността ще се увеличава, но валежи не се очакват. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 7-9 градуса. Температурата на морската вода е 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

RNS