Най-много магии се правят на заможни хора – да се разболеят, да си развалят семействата, да им се съсипе бизнесът. София и Варна са пламнали от черни прокоби. 80% от българите имат направени магии.

Това твърди 91-годишният Кадир ходжа от асеновградското село Долни Воден, който повече от половин век изчиства негативни влияния.

По думите му лесно може да се причини беда на някого – достатъчно е да се хвърли шепа пръст по дома му, за да плъзнат там раздори и скандали. За прокоба за смърт пък се използвали вода или нокти от мъртвец. Според Кадир ходжа тя се разваля изключително трудно. В такива случаи баел на омагьосания цяла седмица и му давал да пие вода, над която са четени молитви от Корана. Мюсюлманският духовник е категоричен, че не приема пари за освобождаване от черна прокоба.

Чувал е обаче, че други ходжи вземат от големци баснословни суми, достигащи до 10 000 лева. Категоричен е, че самият той никога не е правил черна магия, тъй като било голям грях. Кадир ходжа обяснява, че събира разделени партньори със сладко, на което преди това баел 21 пъти. За целта можело да се използва и бонбон. След 48 часа ефектът бил налице. Когато мъжът кръшка, се налагало да се чете 744 пъти специално заклинание, за да го отърве от порока.

пик