Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на управляващите продължава с острите коментари срещу лидера на най-голямата опозиционна партия Корнелия Нинова. В същото време не споменава имената и премълчава становището на коалиционните партньори, които заплашиха с разпад на правителството заради „третополовата конвенция“.

„След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи. Но ние отложихме ратифицирането й, след като има притеснения у хората, подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите“, коментира пред 24 часа Цветанов.

Както вече стана ясно, българската делегация в Лисабон не е участвала в гласуването на документ, част от който е и Истанбулската конвенция, тъй като участвали в срещи, уредени от Сергей Станишев. Този факт не попречи на ПЕС да лъже, че тримата българи са били „За“, а сега „били против“.

Припомняме, че Нинова е категорично против Истанбулската конвенция, която под предлог, че се бори за равенство между половете и против насилието над жени, узаконява трети пол – социален, с който да се съобразяват всички според самоопределянето на индивида, а не според физиологичните факти. Лидерът на БСП удържа до момента невероятен натиск от ПЕС, включително и под заплахите българската партия да бъде изключена от семейството на европейските социалисти.

По-рано днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че не Бойко Борисов, а Цветанов се стреми на всяка цена да узакони спорния документ, като използва медиите за свое оръжие.

RNS