Делегатите на извънредното национално събрание на партия ГЕРБ освободиха Цветан Цветанов от поста зам.-председател на партията и като член на Изпълнителната комисия на партията, съобщи mediapool.bg.

Цветанов бе освободен въз основа на „искане от зам.-председателя на ПП ГЕРБ и член на ИК на ГЕРБ, с което заявява желанието си от 30.05.2019 г. да подаде оставка от всички постове, които заема в партията“.

Според устава на партията, когато освобождаването е по молба на един от членовете на двата органа, решението има сила от датата на подаване на заявлението – в случая 30 май т.г.

С подкрепата на 1046 делегата Цветанов бе освободен от постовете в партията. Против гласуваха 10 души, а 11 се въздържаха.

Делегатите решиха да запазят числеността на Изпълнителната комисия в ГЕРБ, която се състои от 11 души. За нови членове на комисията бяха избрани Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

По време на заседанието беше променен и уставът на партията.

Извънредното Национално събрание на ПП ГЕРБ се провежда в НДК. В него се очакваше да присъстват около 1200 делегати от цялата страна.