„Когато една партия две години преди местните избори започва да се подготвя, означава, че има места, където трябва да се направят радикални промени“.

Това каза зам.-председателят на управляващите и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във Варна, където отри мероприятие на старейшините на ГЕРБ.

„В Добричка и Плевенска област бяха най-слабите резултати, така че е съвсем закономерно една партия, която се стреми да бъде лидер и има огромен потенциал и хора зад себе си, да се правят кадрови промени, за да можем да работим само и единствено в защита на обществения интерес“, каза Цветанов.

Като друг пример за кадрови проблеми на местно ниво Цветанов даде Ботевград„, където структурата вчера се разцепи.

„Ако трябва да бъдем коректни, тримата общински съветници, за които толкова много претендират, че са ГЕРБ, последните две години след местните избори, по никакъв начин не са свършили една работа, която да бъде в защита на обществения интерес. На президентските и парламентарните избори те не работеха за, а срещу ГЕРБ и обслужваха интересите на БСП“, каза той.

Скандала в Хасково той нарече опорна точка на политическите опоненти на ГЕРБ. Едновременно с това заяви, че кметът Добри Беливанов не е покрил очакванията.

RNS