„Убеден съм, че Русия ще се намеси в нашите избори, защото виждам какво се случва в държави на Европейския съюз. Знам, че в някои от министерствата се създадоха специални звена, които да работят срещу тази пропагандна дейност“.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на управляващите – Цветан Цветанов, в интервю за Би Ти Ви.

На въпроса възможно ли е да се стигне до изгонване на руски дипломати зам.-председателят на ГЕРБ обяви, че има лична позиция, но ще се въздържи да я сподели.

Цветанов коментира и поредния сблъсък между кабинета и президента Румен Радев – на тема позицията на България за случващото се във Венецуела. Той напомни, че правителството е това, което определя външната политика на страната.

„Начинът, по който Радев направи неговата позиция, той допълнително създава напрежение и предпоставки за разделение в обществото“, обяви Цветанов.

В понеделник президентът Румен Радев изрази мнение в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“, че България не трябва да подкрепи предложената европейска позиция за Венецуела. Ден по-късно Съветът по сигурността при Министерския съвет направи точно обратното.