„Споделял съм, че не това е добрият авторитет за областта (Добрич – бел. ред.), но може би към тогавашния момент сме допуснали грешка за включването му в листата на ПГ ГЕРБ и смятам, че това, че си допуснал грешка и че по някакъв начин гледаш веднага да реагираш адекватно на ситуацията и да се освободиш от подобни хора, това означава че имаме процеси, които можем да ги регулираме, да ги контролираме и винаги да бъдем безкомпромисни”.

Това заяви в студиото на Бтв зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов.

И още:

„Важното е да не бъдат правени никакви компромиси, на никаква цена“.

„В момента, в който имахме сигнал за действията на Живко Мартинов, бяхме безкомпромисни и нямаше покровителстване от наша страна“.

„Няма практика да се назначават с политически протекции от ГЕРБ. Ако някой го е правил, той е искал да злепостави партията. Да си член на ГЕРБ е отговорност, не привилегия. За това многократно сме доказали, че злоупотребяващите приключват с ГЕРБ. През годините сме чистили периодично къщичката.“

Така Цветанов коментира документа с печат на ГЕРБ-Добрич и подписа на Живко Мартинов – препоръка, приносителят да бъде назначен на апетитна държавна служба.

„От 96 000 членове и още 1000 предстоящи, можете да предположите, че може да има и проблеми“.

Припомняме, че вчера на национална сбирка на ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов заплаши актива, че трябва спешно да бъде „прочистена къщичката“.

„Ако не вземете мерки, то ще избие или в суджук, или в нещо друго.“, категоричен беше министър-председателят.

Твърдението на Цветанов, че Живко Мартинов е изгонен от ГЕРБ, публично опроверга думите на екс-депутата, че продължава да е член на ГЕРБ и чинно си плаща членския внос. Очевидно безпочвена е и носещата се от месеци в Добрич  мълва, че „суджука“ се бил сдобрил с ген. Борисов и Цветанов, и лично той ще ръководи изборните процеси.

Самият Живко Мартинов днес получи материалите по повдигнатото му обвинение за изнудване, при което е получил 4 тона суджук от добрички производител, уж за премиера Бойко Борисов.

rns