„Ще повишим нивото на туризма и ще разширим обхвата на туристическите дестинации в България с добавянето на старите български столици към пакета за българи и чужденци. За нас е важно да се излезе от двете възможности – морски и планински туризъм. За това и правителството инвестира толкова много средства и усилия“.

Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председател на парламентарната група на управляващите по време на празничната пресконференция на управляващата партия ГЕРБ във Велико Търново днес. Повод за нея е днешният Ден на Независимостта на България от Османската империя.

„Разбира се, това, което правим и ще реализираме е по идея на депутатите от Велико Търново и Шумен с изричната помощ на местната изпълнителна власт и Асоциацията на общините“ в България, допълни още Цветанов.

Припомняме, че в края на миналата седмица в Парламент стана ясно, че управляващите имат законопроект, който е със специален акцент върху старите български столици (на снимката). Очаква се той да даде възможност държавата целево да подпомогне културния туризъм. Целта е да се популяризира страната ни и да се покаже богатото ни културно наследство.

RNS