Цецка Цачева: Аз съм следващият президент! Борисов няма да подава оставка!

Точно Орешарски, който дойде на власт след огромната афера „Костинброд“ да пита дали ще има манипулации на изборите, смятам, че не е коректно. Това заяви кандидатът за президент Цецка Цачева в студиото на Нова тв.

Тя допълни, че изборите се провеждат по Изборния кодекс на Мая Манолова, има достатъчно наблюдатели и няма опасения за честността на вота.

Европа трябва да намали броя на нелегалните мигранти. Аз правя разлика между бежанци и мигранти. Ето защо трябва много сериозна проверка, която да установи кой какъв е, отговори Цачева на въпрос на Красимир Каракачанов какво е отношението й към нелегалните пришълци и трайното им заселване в страната.

Когато Турция изпълни критериите може да стане член на ЕС, коментира Пламен Манушев в отговор на въпроса какво е отношението на ГЕРБ към южната ни съседка.  Добре е да има казарма, добре звучи, но 100-е милиона, които биха били нужни за 6-месечно обучение вече са определени за купуване на самолети и военна техника. Аз лично смятам, че военната техника е по-спешна, разясни вицеадмиралът.

Бойко Борисов е единственият лидер, който декларира, че е готов да поеме политическа отговорност. Той съобщи, че ако на първи тур не сме първи с вицеадмирал Манушев, ще подаде оставка на правителството. Логично е, защото на първи тур се състезават партиите. Няма нужда от тази политическа отговорност на втори тур, а и аз съм сигурна, че съм следващия президент. Ето защо няма смисъл да коментираме политическата отговорност на премиера.

RNS