ЦЕЦКА ЦАЧЕВА Е СЪДРУЖНИК В ДЕЙСТВАЩА ТЪРГОВСКА ФИРМА

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е съдружник в действаща фирма, показа справка от Търговския регистър, цитирана от екс-вътрешния министър Богомил Бонев.

Проверка на RNS потвърди думите на Бонев. Фирмата е „Акцио консулт“ ООД със седалище в гр. Плевен с предмет на дейност консултантски услуги в областта на гражданското и фирмено право, включително и приватизация, рекламна дейност, саниране, конкуренция, организационна дейност и др.

Защо Цачева е съдружник и би ползвал дивиденти от търговската дейност, след като е и депутат – председател на Парламента, не е ясно. Цачева като блестящ юрист, като какъвто я лансират Борисов и Цветан Цветанов няма как да не знае тази част от праовните норми.

цецка фирма

Според Търговския регистър съдружниците на „Акцио консулт“ ООД са три дами, сред които и Цецка Дангова Цачева. Тя и една от съдружничките участват с капитал от по 1000 лв., а третата – с 2000 лв. Управител е четвърта плевенчанка.

Преди дни Бонев показа своята диплома от Юридическия факултет и тази на Цачева, твърдейки, че една от двете е фалшива. Той изрично уточни, че тази с отпечатания регистрационен номер е неговата – истинката, а другата – с ръкописно изписания номер – на Цачева, не е истинска.

bonev-tsacheva-diplomi-1500x561

Припомняме, че според законите в РБългария им 4 вида отговорности за действията, които извършваме – дисциплинарна, наказателна, административно-наказателна, имуществена и петата – моралната, когато действиятаса укорими. Това е т.рнар. политическа отговорност. За нея няма регламентирани наказания в нормативната уредба, но тя би трябвало да е най-важната за политиците. Защото всеки един от тях е делкарирал, че ще служи на обществото и в негов интерес.

Сами преценете дали поведението на Цачева в случая е незаконно!

RNS