Русенка, на която ГЕРБ са дарили пари за очна операция и за стихосбирката й, възпя ГЕРБ, премиера Бойко Борисов и народен представител от управляващата партия. Направи го дни след зверското убийство на телевизионна журналистка в града. Великото събитие се популяризира от пресцентъра на ГЕРБ. Случващото се е поредното доказателство на пълната неадекватност в действията на управляващите и реалните обществени очаквания, типично за жалкия пиар на партията.

Повод за словесното излияние е дарение на ГЕРБ за очна операция на поетесата и последвало спонсорство за поредната й стихосбирка. Венета Райкова е родена в далечната 1937 г. и вече е написала ода за Борисов и химн на ГЕРБ. Най-притеснителното е, че същата, според думите й, презентира българската култура в Германия.

Текстът е еднакво отдалечен от елементарните художествени достойнства и християнския морал. За сметка на това стихоплетството е подчинено изцяло на митове за Бойко Борисов. То кърти с елементарщина и примитивизъм, греховно нареждайки Бойко до Иисус! „Строфите“ са на обидно за публиката ниво! Всеки третокласник би подредил по-добре думите, ако му бъде разрешено да пренебрегне истината.

 

поетеса герб

Да се възхвалява управлението от Русе дни, след като стана ясно, че безработен може да си купи наркотици и да убие жена, оставяйки дете сираче, е повече от цинично!

Да се пишат апотеози за управление, в което престъпността е безнаказана,  държавата субсидира партии, докато умират деца на работещи родители заради несъбрани средства за лечение в чужбина – е диагноза.

ГЕРБ, които очевадно нямат нищо смислено за похвалване, вместо да тиражират брутална кичозност, да започне спешно са строи лудници – за феновете си и за тези, които психира с управлението си.

И дано го прави по-успешно от убийствените пътища, с които се гордее!

На госпожа „поетесата на Христовата вяра“, лично изказвам съчувствие за мизерията – и духовна, в която живее! Освен очевидната каша в главата й, се изисква специална „дарба“ за увековечаване на блюдолизниченето й в държава, в чиято Конституция изрично пише, че здравеопазването е безплатно!

Като цяло, в резултат на общите напъни на ГЕРБ-пиарите и „поетесата“, Бойчето отново е за смях!

Калинка Пенчева