В най-кратки срокове ДАНС ще представи на главния прокурор Сотир Цацаров данни за офшорките на властта, обяви шефът на агенцията Димитър Георгиев. 

Припомняме, че главният прокурор поиска от ДАНС проверка на всички банкови сметки, участия в офшорни компании и недвижими имоти в чужбина на хората от властта. Подобно информация се изисква и за свързани и поставени лица.

Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим необходимото и да извършим тази проверка, заяви шефът на ДАНС.

Димитър Георгиев добави, че по искането на Цацаров ще се работи в кратки срокове без оглед на предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент. А ДАНС ще си партнира с всички държавни институции, които имат отношение по разследването, съобщава bgonair.bg.

Припомняме, че заради остър сблъсък между двете основни властово-политико и икономически оси в държавата, главният прокурор поиска всички данни против високите етажи на изпълнителната власт от службите. Според наши анализатори, войната е кой да завземе еднолично РБългария.

СНИМКА БГНЕС