Иззети са всички записи от камери от района на катастрофата на Милен Цветков. Незабавно след удара екипи на СДВР посетиха мястото на катастрофата.

Това каза пред bTV директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

„От данните, които са налични, става ясно, че към момента на ПТП Симона Цанкова и Георги  Иванов са спътници. Има информация, че Георги Иванов напусна местопроизшествието, а приятелката на Кристиан не е. За нас е ясно кой е шофирал“, добави той.

(ВИДЕО) Синът на шефката на „Винпром Карнобат“, наркоман и пътен рецидивист, екзекутира Милен Цветков

„Има и свидетелски показания, които посочват, че Кристиан е карал. ДНК експертизата предстои“, каза директорът на СДВР.

„Това наистина не е за първи път. Целта на адвокатите не е коректна. Не е коректно през медиите да се опитват да разколебават и да се влага съмнение в разследващите органи. Видях различни експерти, които твърдят, че записите са манипулирани. Аз гарантирам, че всички доказателства са иззети по реда на наказателно-процесуалния кодекс“, каза още Хаджиев.

(ВИДЕО) Дрогираният убиец на Милен по чудо не е размазал и поне 6 пешеходци

„От момента на постъпването му в сградата на СДВР Георги е бил с адвокат. Нали не смятате, че някой ще му оказва натиск. Това е опит на адвокатите през медиите абсолютно непочтено да разколебават обвинението“, каза той.

„Проби на спътниците не са правени. Не е необходимо и няма такова основание, за нас е ясно кой е извършител на това деяние. Човек след такъв коктейл от наркотици няма как да е адекватен на пътя“, каза той.

„През 2017 е наложено административно наказание на майката на Кристиан – Десислава. Делото е архивирано в Софийския районен съд. Няма пречка делото да бъде възобновено“, каза още той.

източник „24 часа“

СНИМКА informiran.net