18-годишна джебчийка от Игнатиево  предадена на съд за кражба на портмоне с документи и пари, след което изтеглила 1500 лв. от дебитните карти на потърпевшата, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Недялка Т. ще отговаря за използване на чужда кредитна карта без съгласието на титуляра, от която успяла да изтегли с няколко трансакции сумата от 1500 лева – престъпление по член 249 , ал. 1 от НК.

На 25 юни 2017 г. пострадалата жена пазарувала в Грандмол във Варна. Докато се опитвала да вземе стока, поставена на висок стелаж, в нея се блъснало мургаво младо момиче с дълга коса.

По време на пазаруването след инцидента жената усетила, че чантата й е била разкопчана и от нея липсвало портмоне с няколко банкови карти и листчето със записаните ПИН-кодове. Междувременно от една от кредитните карти с няколко трансакции били изтеглени 1500 лева, докато банката-издател на картата я блокирала след сигнала на потърпевшата. От другите карти не били правени опити да се теглят пари.

Потърпевшата подала сигнал в полицията. Полицейски служители от Трето РУ на МВР, които работели по линия на джебчийските кражби, разпознали в посетителка на мола със съмнително поведение издирваното момиче по описание на пострадалата жена. Назначената по делото лицевоидентификационна експертиза от записите на банкоматите потвърдили категорично, че Недялка Т. е автор на престъплението.

Привлечена като обвиняема, 18-годишната признала вината си, но отказала да даде обяснение пред разследващите.

Предстои делото срещу подсъдимата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

снимката е илюстративна
RNS