Кметът Иван Портних инспектира ремонта на осем обекта от пътната инфраструктура

Ремонтите на осем обекта от пътната инфраструктура във Варна се извършват съобразно метеорологичните условия, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Продължава изграждането на бул. „Васил Левски“ – в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“. Вторият етап т. нар. „пробив“, предвижда разширяване на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна.

,7 ,5 ,6

В момента се изграждат пилотни конструкции по южното обслужващо платно – между бул. „Сливница“ и бул. „Владислав“, както и в Максуда – между ул. „Пеячевич“ и бул. „Владислав Варненчик“. Бул. „Левски“ е най-големият инфраструктурен проект на Варна със стратегическо значение за града. Новоизграденият участък, заедно със съществуващия в момента, който също ще бъде ремонтиран, ще осигурява бърза връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част и курортните комплекси.

`1 ,9
Продължават и другите ремонти в града – на ул. „Студентска“, в участъка от ул. „Мир“ до ул. „Дубровник“, реконструкцията на ул. „Ана Феликсова“ и кръстовище на бул. „Цар Освободител“ в кв. „Възраждане“, както и основен ремонт на ул.“Цар Борис III“ в кв. Виница, в участъка от ул. Св.Св Константин и Елена“ до обръщача.

`3

Ремонти вървят и в кв. „Аспарухово“ – на ул. „Мара Тасева” – в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители” , на улицата към СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. Иван Шишманов“ и на пътната отсечка към СБАЛОЗ „Д-р Марко Марков“.

1

Агенция „Пътна инфраструктура“ извършва строително-монтажни дейности в участъка от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „Миньор“. Ремонтът се извършва без спиране на движението. Работи се в платното за Златни пясъци, а транзитният трафик е прехвърлен двупосочно в платното за Варна. Местното движение се пропуска двупосочно на пътен възел „Ален мак“ и пътен възел „Слънчев ден“. Предвидено е преасфалтиране на пътя, подобряване на отводняването, подновяване на хоризонталната маркировка, пътните знаци и др, съобщиха от АПИ.

RNS