„Радвам се, че съм тук за откриването на сграда на колеж с 55-годишна история, който си нямаше досега собствен дом. Откривайки тази сграда, ние не само решаваме проблема на Колежа по туризъм, но и на Националното училище по изкуствата, което ще има възможност самостоятелно да ползва сградата.“

Това каза в приветствието си министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който дойде във Варна специално за откриването на новата сграда на Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна.

Тържествената церемония с водосвет на реновираната постройка приключи преди минути.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Лентата на обновената база беше прерязана от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Варненска област Стоян Пасев, кмета на Община Варна Иван Портних и ректора на ИУ – Варна проф.д-р Пламен Илиев.

Сред официалните гости на събитието бяха още народните представители Емилия Милкова и д-р Руслан Тошев, ректори на висши училища, представители на Община Варна, на академичната общност и др.

Проф. д-р Пламен Илиев благодари на МОН и на Община Варна за подкрепата при реализирането на проекта за реновиране на Трети корпус, а директорът на Колежа по туризъм доц. д-р Генка Рафаилова припомни историческото развитие на учебното заведение, което през 2018 г. навлезе в своята 55-а годишнина.