ДОБРО УТРО!

В 8 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 14°. Слънчево е. Влажността на въздуха е 94%. Видимостта е 10 км. Атмосферното налягане е 1015 милибара. Вятърът е променлив със скорост 2км/ч. Денят ще е слънчев. Максималната дневна температура ще достигне 18°.

Слънцето изгрява в 5,44 ч. и залязва в 20,24 ч.

В Добрич градусите са 13. Ясно е. Влажността на въздуха е 100%. Видимостта е 10 км. Вятърът е от изток-североизток със скорост 9 км/ч. Максималната дневна температура ще достигне 24°.
14° е в момента в Бургас. Ясно е. Влажността на въздуха е 88%. Видимостта е 10 км. Вятърът е изток със скорост 6 км/ч. През деня ще остане предимно слънчево. Дневните температури ще достигнат 24°.

Ясно е и над Шумен. Термометрите сочат 13°. Влажността на въздуха е 94%. Вятърът е променлив със скорост 2 км/ч. Ще остане слънчево. Максималните дневни температури ще достигнат 26°.

Въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни превалявания, на места и с гръмотевични бури, възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията главно в часовете след обяд и през първата половина от нощта. По-голяма е вероятността за валежи в Западна и Централна България. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните – преобладаващите максимални ще са между 22°-27°, минималните – между 10° и 15°.

С напева на вятъра
СНИМКА Диди Христова
RNS